s

Andé Restaurant 767 5th Avenue,
New York 10021, USA
+00 01 23 456 789
ande@mikado-themes.com

FB IG V LI
_DSC4566

AUTORSKA KUCHNIA TOMASZA ŁAGOWSKIEGO

Szef Kuchni to miłośnik polskich smaków. Bierze z nich to, co najlepsze i uzupełnia podstawami kuchni francuskiej. Bardzo dobrze czuje się w tematyce mięsa, a w szczególności dziczyzny. Sam przygotowuje wędzonki na stoły naszych Gości, czuwa nad procesem przygotowania i wędzenia, dobiera odpowiednie drewno i temperaturę. Produkty, których używa tworząc kartę menu, zamawia u sprawdzonych dostawców, prowadzących między innymi ekologiczne uprawy i hodowle. Bliskie jest mu pojęcie terrior, dlatego stara się łączyć w swoich daniach składniki z jednego regionu. Nasz Szef Kuchni to finalista wielu konkursów kulinarnych w Polsce i za granicą, takich jak Bocuse d’or Poland 2015, reprezentant Polski w Paryżu na finale „Chef’s en or”. Zwycięzca „Chef’s Fight” czy „Mistrzostw Polski w produkcie regionalnym”. Zdobywca tytułu „Kucharz Odkrycie Roku 2018″ wg przewodnika Poland 100 Best Restaurants.

Pałac Rozalin to warsztat idei i zbiór osobowości. Inspirujemy się naturą, ponieważ natura oznacza - życie. Kieruje nami ekspresja wyrażenia emocji na talerzu. Dla nas tworzenie przepisów jest intelektualnym wyzwaniem, które potrzebuje doskonałych składników, techniki przygotowania i pamięci smakowej. To wszystko próbujemy zawrzeć w jednym daniu tworząc nowe doznania, w których przekazujemy nasze serce i pasję. Ta z kolei przeradzając się w sztukę na talerzu, stanowi swoistą metaforę tego, czego nie widać na pierwszy rzut oka. Sztuka czasem staje się naszą obsesją motywującą do działania i dążenia do doskonałości.

roladkaZburaka
IMG-2534

Zespół kucharzy Pałacu Rozalin podróżuje po całym świecie, próbując różnych smaków, jednak zawsze ich pamięć powraca do tego, co najlepsza w Polsce i to są właśnie nasze smaki w Rozalinie - dziczyzna, leśne grzyby, polskie ryby, raki, chleb, który stanowi dla nas fundament każdego posiłku. Dobieramy składniki w oparciu o jakość i sezonowość.

Na terenie zespołu pałacowo - parkowego w Rozalinie pielęgnujemy nasz własny ogród z którego czerpiemy warzywa, zioła i kwiaty. Zaskoczy Cię między innymi smak naszych pomidorów, intensywny zapach mięty i wizualny efekt dekoracji dań z naszych jadalnych kwiatów.

3FB49F22-B09D-4AEE-A8CF-7E6C31F00A3C