kuchnia Autorska

Szef Kuchni Pałacu Rozalin Tomasz Łagowski

Nasz Szef Kuchni to miłośnik kuchni polskiej. Bierze z niej to, co najlepsze i uzupełnia podstawami kuchni francuskiej, takimi jak dodatki czy sosy. Każde jego danie zawiera sos, lekki i aksamitny. Bardzo dobrze czuje się w tematyce mięsa a w szczególności dziczyzny, sam przygotowuje wędzonki na stoły naszych Gości, czuwa nad procesem przygotowania i wędzenia mięsa, dobiera odpowiednie drewno i temperaturę. Produkty, których używa tworząc kartę menu, zamawia u sprawdzonych dostawców, prowadzących między innymi ekologiczne uprawy i hodowle. Bliskie jest mu pojęcie terrior, dlatego stara się łączyć w swoich daniach składniki z jednego regionu. Nasz Szef kuchni to finalista wielu konkursów kulinarnych w Polsce i za granicą, takich jak Bocuse d’or Poland 2015, reprezentant Polski w Paryżu na finale „Chef’s en or”. Zwycięzca „Chef’s Fight”, „Mistrzostw Polski w produkcie regionalnym” czy „Chef’s en or Poland”. W 2015 roku został nominowany w plebiscycie „Kucharz odkrycie roku 2015” organizowanym przez magazyn Kuchnia oraz Gault&Millau. Zdobywca tytułu „Kucharz Odkrycie Roku 2018″ wg przewodnika Poland 100 Best Restaurants.

Menu przygotowane przez kuchnię Pałacu Rozalin obejmuje:

Pałac Rozalin to warsztat Idei i zbiór osobowości. Inspirowanych naturą, ponieważ natura oznacza życie. Kieruje nami ekspresja wyrażenia emocji na talerzu. Dla nas tworzenie przepisów jest intelektualnym wyzwaniem, które potrzebuje doskonałych składników, techniki przygotowania i pamięci smakowej. To wszystko próbujemy skompresować w jednym daniu, krok po kroku tworząc to nowe doznania, w których przekazujemy nasze serce i pasję. Ta z kolei przeradzającą się w sztukę na talerzu, o ogromnym dla nas znaczeniu, która stanowi swoistą metaforę tego, czego nie widać na pierwszy rzut oka. Sztuka czasem staje się naszą obsesją motywującą do działania i dążenia do doskonałości.

 

Podróżujemy po całym świecie, próbując różnych smaków, i inspiracji smakowych, jednak nasza pamięć smakowa zawsze powraca do tego, co najlepsze w Polsce czy naszym regionie i to są właśnie nasze smaki w Rozalinie — smak najlepszych produktów z Polskiej Ziemi. Dziczyzna, leśne grzyby, polskie ryby, raki, chleb, który stanowi dla nas fundament każdej wizyty. Dobieramy składniki w oparciu o jakość i sezonowość, tworząc unikalne smaki i dania, które doceniają nasi goście.

Znajdujemy się w miejscu gdzie najwyższa jakość odgrywa główną rolę, a slow food ma realny wymiar. Uprawiamy własne zioła, kwiaty, warzywa. Udaje się nam to dzięki ciężkiej pracy i poszanowaniu do natury. Starannie wyselekcjonowane, naturalne produkty to sekret naszych dań. Staramy się bazować na tym, co sami wyprodukujemy. Na terenie Pałacu nasz Szef Kuchni prowadzi swój ogród ze świeżymi ziołami, warzywami i kwiatami jadalnymi, hodowlę jesiotra Sterlet i Bester, oraz karpia Królewskiego.

Jeżeli macie Państwo ochotę zobaczyć zespół pałacowo-parkowy Rozalin, prosimy o kontakt telefoniczny, bądź mailowy w celu umówienia się na spotkanie.

Anna

___________________________________________________

Eventy, spotkania biznesowe, konferencje, pikniki

biznes@palacrozalin.pl
+48 537 917 027

Magda

___________________________________________________

Przyjęcia weselne, spotkania rodzinne, wydarzenia okolicznościowe

wedding@palacrozalin.pl
+48 604 574 848

JAK DOJECHAĆ

kontakt-1Z Warszawy jedziemy Trasą Katowicką (nr 8)

kontakt-2W miejscowości Siestrzeń (15 km od Janek), na światłach skręcamy
w lewo zgodnie z drogowskazem na Rozalin

kontakt-3Prosto 2 km do ul. Pałacowej.