FB IG V LI
_DSC4479 (Large1)

Kuchnia Pałacu Rozalin

Nasza kuchnia to zdecydowanie polski smak, ale w lekkiej nowoczesnej odsłonie. Bardzo dobrze czujemy się w tematyce mięsa, a w szczególności dziczyzny. Zespół kucharzy sam przygotowuje wędzonki na stoły naszych Gości, czuwa nad procesem przygotowania i wędzenia, dobiera odpowiednie drewno i temperaturę. Produkty, których używamy tworząc kartę menu, zamawiamy u sprawdzonych dostawców, prowadzących między innymi ekologiczne uprawy i hodowle. Bliskie jest nam pojęcie terrior, dlatego staramy się łączyć w swoich daniach składniki z jednego regionu.

Pałac Rozalin to zbiór osobowości. Inspirujemy się naturą, ponieważ natura Nas otacza. Kieruje nami ekspresja wyrażenia emocji na talerzu. Dla nas tworzenie przepisów jest intelektualnym wyzwaniem, które potrzebuje doskonałych składników, techniki przygotowania i pamięci smakowej. To wszystko próbujemy zawrzeć w daniu tworząc nowe doznania, w których przekazujemy nasze serce i pasję. Ta z kolei przeradzając się w sztukę na talerzu, stanowi swoistą metaforę tego, czego nie widać na pierwszy rzut oka.

Dania naszej kuchni

Zespół kucharzy Pałacu Rozalin podróżuje po całym świecie, próbując różnych smaków, jednak zawsze ich pamięć powraca do tego, co najlepsza w Polsce i to są właśnie nasze smaki w Rozalinie - dziczyzna, leśne grzyby, polskie ryby, raki, chleb, warzywa, zioła i kwiaty, które stanowią dla nas fundament każdego posiłku. Dobieramy składniki w oparciu o jakość i sezonowość.

Na terenie zespołu pałacowo - parkowego w Rozalinie pielęgnujemy nasz własny ogród z którego czerpiemy warzywa, zioła i kwiaty. Zaskoczy Cię między innymi smak naszych pomidorów, intensywny zapach mięty i wizualny efekt dekoracji dań z naszych jadalnych kwiatów.

Szklarnie przy Pałacu Rozalin